Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

1η Συνάντηση

Διαπιστώνω με χαρά πως όσες κατηγορίες ή ενοχές, όση έλλειψη εμπιστοσύνης ή καχυποψία κι αν φορτώσεις στην πλάτη των παιδιών μας, θα βρίσκουν πάντα τρόπο να πετούν το φορτίο, γιατί είναι ήδη καλύτερα από εμάς. Για του λόγου το αληθές, το Σάββατο, 6/2/2010, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του σχολείου μας σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στη βιβλιοθήκη. Η προσέλευση των παιδιών ανέλπιστη.
Τ’ ανοίξαμε, λοιπόν, τα φτερά των βιβλίων παρά τη βροχή και ξεκινήσαμε το ταξίδι μας, αφού στριμωχτήκαμε σαράντα παιδιά και δυο κυρίες πάνω σε μια κόκκινη φλοκάτη, που έγινε το μαγικό χαλί μας. Αυτό που κρατώ ως την επόμενη συνάντηση, το Σάββατο, 20/2/2010, είναι το πόση ανάγκη έχουν τα παιδιά να φωλιάσουν σε ζεστούς χώρους, να αισθανθούν ομάδα με βάση κοινά θέλω και να μιλήσουν για κάτι άλλο πέρα από ίντερνετ ή τηλεόραση. Τα ευχαριστώ γι’ αυτό και γιατί μου επιτρέπουν να περιμένω περισσότερα από το μέλλον, να ελπίζω κι όχι να αφορίζω.
Ένα ευχαριστώ στην κα. Θεοχάρη και στην κα. Μπανάκη που συμμετέχουν ενεργά και τιμούν τη λέξη συνάδελφος, σε μια γλυκιά μανούλα που συνοδοιπορεί, καθώς και στους γονείς των παιδιών και στο σχολείο που αγκάλιασαν με θέρμη την ιδέα.


Έπεται συνέχεια…
Επόμενη συνάντηση: Σάββατο, 20/2/2010, 18:00 – 20:00
Συζήτηση πάνω στο βιβλίο του Γιάννη Ατζακά «Διπλωμένα φτερά»

Αναστασία Σερβίνη
Φιλόλογος

2 σχόλια:

  1. Η τελευταια λεσχη ηταν καταπληκτικη ...οπως και η κυρια Νευροκοπλη με το υπεροχο παραμυθι της...δικαιολογω την κυρια Σερβινη που το λατρευει...αφου το λατρεψα και εγω..!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕς ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΑΤΕ..!

    Καλο καλοκαιρι σε ολους ..

    Ιωάννα Καπετάνου α'2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη λεσχη αναγνωσης περασα πολυ ωραια...ηταν μια ξεχωριστη εμπειρια ....παρ'ολο που δεν ηρθα στην τελευταια συναντηση, που μου ειπαν οτι ηταν καταπληκτικη.Θα ηθελα να συνεχιστει και του χρονου η λεσχη,εναι κατι πιο αξιολογο απο το να πηγαινεις για ψωνια στο cosmos...οι συζητησεις μας μου εμαθαν πολλα!Η ταινια "Το αγορι με τη ριγε πιτζαμα"ηταν πολυ συγκινητικη..!!

    Καλο Καλοκαιρι και καλη επιτυχια στις εξετασεις..

    Καλλιδου Ελενη α'2

    ΑπάντησηΔιαγραφή